Info CV Autonoom Theater Workshop Nieuws Links Filmpjes Contact
Welkom
  Natascha Janssen, is na haar studie aan de kunstacademie te Londen en Utrecht in 1997 afgestudeerd als theatervormgever. Sindsdien is zij professioneel werkzaam in de kunst- en theaterwereld en heeft zij een eigen bedrijf: NYX Theatre Design. Ze heeft kostuums en decors ontworpen in binnen- en buitenland voor vooral jeugd-, en muziektheater, zowel op locatie als in het theater.

Naast haar werk binnen het theater, uit ze zich in autonoom werk waarin haar theaterachtergrond wel te herkennen is. natascha aan het werk Ik geloof niet dat je als vormgever alleen toegepast werk maakt. Het eindproduct is toegepast op theater, maar het hele ontwerpproces daarnaartoe is autonoom. Het is een zoektocht vanuit een inspiratiebron naar een bepaalde vorm, een kloppend beeld. Haar werk vloeit vaak voort uit haar decor- en kostuumontwerpen. Als vormgever mag je niet teveel invullen, je moet ruimte overhouden voor de spelers om hun deel van het verhaal in te vullen, het kostuum moet speelbaar blijven, praktisch zijn Volgens Natascha Janssen kun je als autonoom kunstenaar wl verder invullen. Ik ben gefascineerd door mensen en hoe ze zich verhouden tot een ruimte. Een bepaalde beweging of een houding kunnen zo veelzeggend zijn. Ik zoek vaak naar contrasten, en hou van het spel tussen licht en donker.

Het gezicht, de pop, het masker is zeer belangrijk in haar autonome werk. De verschillende uitdrukkingen, de meerdere lagen in iemands persoonlijkheid. Jong en oud in n gelaat. Hoe verhouden deze zich tot elkaar.
klik het plaatje om te sluiten